A
Alon
⚪
Молоко может принести вред только в случае нарушения ферментных систем, ведающих его перевариванием. У некоторых взрослых особей эти системы с возрастом редуцируются (генетически обусловленный вариант нормы), у большинства сохраняются полноценными всю жизнь, что позволяет большинству взрослых млекопитающих отлично переваривать молоко, усваивая все его составляющие (имеющие, как известно, высокую пищевую ценность и идеально сбалансированные).
Это не совсем
так.
Например, Hypolactasia:
*Epidemiology: Incidence of Hypolactasia by ethnicity
Northern european: 2 to 15%
Latino patients: 50 to 80%
Ashkenazi jews: 60 to 80%
Black patients: 60 to 80%
American Indians: 80 to 100%
Asians: 95 to 100%
References
Sahi (1994) Scand J Gastroenterol 29(Suppl 202):7-20
*Normal lactase physiologic changes
1)Lactase is highest at birth
2)Lactase levels start to decline by age 3.5 to 5 years
3)95% of birth lactase levels lost by early childhood
4)Lactase continues to decrease with aging
*Lactase Enzyme Deficiency in the small intestine
1)Lactose deficiency may be normal
2)Europeans may be exception rather than the norm
a)May have gene mutation that maintains lactase
*Lactase deficiency results in lactose malabsorption и т.д.
Это не совсем

Например, Hypolactasia:
*Epidemiology: Incidence of Hypolactasia by ethnicity
Northern european: 2 to 15%
Latino patients: 50 to 80%
Ashkenazi jews: 60 to 80%
Black patients: 60 to 80%
American Indians: 80 to 100%
Asians: 95 to 100%
References
Sahi (1994) Scand J Gastroenterol 29(Suppl 202):7-20
*Normal lactase physiologic changes
1)Lactase is highest at birth
2)Lactase levels start to decline by age 3.5 to 5 years
3)95% of birth lactase levels lost by early childhood
4)Lactase continues to decrease with aging
*Lactase Enzyme Deficiency in the small intestine
1)Lactose deficiency may be normal
2)Europeans may be exception rather than the norm
a)May have gene mutation that maintains lactase
*Lactase deficiency results in lactose malabsorption и т.д.